Winkelbeveiliging

Winkelcriminaliteit kost de detailhandel jaarlijks naar schatting 1,5 miljard euro. Naast materiële schade wordt ook steeds meer de immateriële schade benadrukt. Zo neemt het aantal agressie- en geweldsincidenten nog steeds toe.

De winkelsurveillanten van Omega Beveiliging & Advies zijn primair preventief aanwezig.
Zij geven het personeel en de bezoekers van uw winkel een veilig gevoel. De winkel-surveillanten acteren primair als toezichthouder cq. gastheer. Zo controleren zij publiek en personeel bij het verlaten of betreden van het pand en houden toezicht op de goederen- en geldstromen, maar daarnaast zijn zij de bezoekers ook behulpzaam om de weg te vinden in uw winkel of in het kader van hulpverlening (calamiteitenorganisatie).

Op repressief vlak signaleren de winkelsurveillanten strafbare feiten, gepleegd door veelplegers, winkelend publiek en/of personeel. De winkelsurveillanten handelen een aanhouding van A tot Z zelf af (eventueel met assistentie van een personeelslid).

Zo wordt de verdachte aangehouden en overgedragen aan een opsporingsambtenaar. Daarnaast wordt een winkelontzegging uitgereikt en wordt er eventuele schade verhaald. Er vindt een uitgebreide registratie van het gebeurde plaats zodat een analyse gemaakt kan worden van risico-tijden, locaties in de winkel waar derving plaatsvindt en de attractiviteit van de goederen. De winkelsurveillanten kunnen op basis van de geanalyseerde trends en ontwikkelingen kostenefficiënt worden ingezet.

De winkelsurveillanten worden uitgevoerig getraind in het uitvoeren van hun preventieve en repressieve taak. Zo volgen zij agressie- en geweldtrainingen en worden uitvoerig getraind in aanhoudingstechnieken. De winkelsurveillanten worden eveneens getraind in het stimuleren van uw personeel in het kader van Security Awareness, derving- en overvaltraining.

Naast de inzet van onze winkelsurveillanten kunt u bij Omega Beveiliging & Advies ook terecht voor screening van uw winkelpersoneel of fraude-onderzoeken in geval van derving. De winkelsurveillant acteert als spil tussen de diverse actoren; onder andere de opdrachtgever, de politie, stichting SODA (Service Organisatie Directe Aansprakelijk-stelling) en bureau Halt.

Waar ben je naar op zoek?