Logistieke beveiliging

In veel logistieke bedrijven liggen attractieve goederen welke een aantrekkingskracht hebben op kwaadwillenden. Ondanks een daling in de transportcriminaliteit kost interne en externe criminaliteit binnen de logistieke sector jaarlijks honderden miljoenen euro’s.

Omega Beveiliging & Advies kan u ondersteunen in het implementeren danwel onderhouden van een gedegen security managementsysteem, eventueel aansluitend op de gewenste certificeringen zoals ISO28000, TAPA en AEO. Omega Beveiliging & Advies denkt mee over iedere schakel binnen de Supply Chain, van op- en overslag tot transportbeveiliging.

Omega Beveiliging & Advies traint de logistieke beveiligers op het herkennen van afwijkende situaties (Predictive Profiling) en laat deze zelf meedenken ‘door de bril van de kwaadwillenden’ (Red Teaming). Het zorgt ervoor dat de logistieke beveiligers werkzaam binnen uw logistieke bedrijf potentiële schadelijke (menselijke) invloeden vroegtijdig signaleren en kunnen interrupteren.

Omega Beveiliging & Advies kan daarnaast uw transport beveiligen. Een transport-beveiliger volgt dan –al dan niet opvallend- uw vracht en ziet toe op de naleving van geldende normeringen. In geval van incidenten kan de transportbeveiliger snel handelen, zoals bijvoorbeeld het adequaat inschakelen van hulpdiensten in geval van een onwelwording of overval.

Waar ben je naar op zoek?