Zorgbeveiliging

Veiligheid in de publieke sector is een hedendaags hot item. Binnen de publieke sector heeft de veiligheid binnen de gezondheidszorg de hoogste prioriteit.
Het Security Management binnen de gezondheidszorg dient zich integraal te richten op de organisatie, de mensen, facility, technologie en Incident Response.

De zorgbeveiligers van Omega Beveiliging & Advies worden adequaat getraind en opgeleid om een veilig klimaat te garanderen ten aanzien van personeel, bezoekers en patiënten binnen een zorginstelling. Zo worden de zorgbeveiligers periodiek getraind in de omgang met agressie- en geweld. Daarnaast dragen de zorgbeveiligers zorg voor het toezien op de fysieke beveiliging van het object.

Maatschappelijke actualiteiten en dreigingen zijn de basis voor het trainen en oefenen van bijzondere gevallen, zoals bijvoorbeeld kinderontvoering, CBRN of een active shooter. Omega Beveiliging & Advies traint het personeel van de opdrachtgever ook op het gebied van Security Awareness en Veilige Zorg. In geval van calamiteiten neemt een projectcoördinator deel aan het crisisteam en wordt de zorginstelling ontzorgd op het gebied van verkeersbegeleiding.

Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Spanje, Tsjechië, Zweden, Zwitserland en Nederland hebben samengewerkt aan een Europese standaard op het gebied van beveiligingsmanagement binnen zorginstellingen (CEN/TS 16850:2015). Omega Beveiliging & Advies kan u van A tot Z ontzorgen door de (al dan niet gedeeltelijke) implementatie van het beveiligingsmanagement binnen uw zorginstelling.

Waar ben je naar op zoek?