Politie zoekt vrijwilligers in strijd tegen cybercrime

De druk op de politie neemt toe door de veelvoorkomende criminaliteit op internet, zoals wraakporno, phishing en ransomware. Daarom wil de VVD volgens RTL Nieuws dat het voor de politie makkelijker wordt om vrijwillige cyberspecialisten aan te stellen.

De mensen waar de VVD op doelt, zijn cyberexperts die de politie niet kan betalen, maar die eventueel wel bereid zouden zijn om in hun vrije tijd de politie te helpen. Minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus zou zo snel mogelijk om tafel moeten gaan met de korpsleiding en het bedrijfsleven om te kijken hoe cyberexperts als vrijwilligers zouden kunnen worden ingezet bij de politie. Een van die mensen is Arnout de Vries, onderzoeker internetveiligheid bij TNO. Hij is al cyberexpertvrijwilliger bij de politie, omdat hij met name wil bijdragen aan bestrijding van cybercriminaliteit waarvan kinderen het slachtoffer worden. De politie heeft mensen zoals De Vries hard nodig, maar kan daar nauwelijks aankomen. Zelfs het bedrijfsleven, dat veel hogere salarissen betaalt, kampt met een groot tekort aan specialisten op het gebied van cybersecurity.

VVD-Tweede Kamerlid Arno Rutte stelt voor om het talent dat er al in Nederland is zo slim en zo goed mogelijk in te zetten. Zo krijgt de politie toegang tot de slimste koppen van Nederland en kunnen de slimste koppen van Nederland naast hun gewone werk ook iets betekenen voor het hele land.

Omega Beveiliging & Advies is gespecialiseerd in het leveren van beveiligingsdiensten, bewakingsdiensten en beveiligingsadvies. De huidige dienstverlening voorziet in alle voorkomende beveiligings- en bewakingstaken.

Telefoon: +31 76 579 2530
Fax: +31 76 579 2540
Email: info@omegabeveiliging.nl
Website: www.omegabeveiliging.nl

Social & nieuws
Adres

Korte Huifakkerstraat 16
4815 PS BREDA

© Copyright 2018 Omegabeveiliging.nl
Ontwerp & Onderhoud door WO Lease