Nieuws
Lees hier de laatste ontwikkelingen in de beveiling

BeveiligingNieuws Dagelijks nieuws over beveiliging en veiligheid

 • IQ Pass levert mobiel en compleet toegangssysteem aan MBN
  by redactie on januari 17, 2020 at 12:37 pm

  Voor een klant uit de bouwsector, MBN, heeft IQ Pass uit Breukelen een mobiel toegangssysteem geïnstalleerd. Dit gebeurde in opdracht van een industrieel bedrijf in Bad Essen. Met de IQ-Pass 2.0 Basic-software kan MBN nu alle medewerkers en de bijbehorende belangrijke documenten online in realtime verwerken. Dus met bedieningselementen via douane of andere autoriteiten. De Het bericht IQ Pass levert mobiel en compleet toegangssysteem aan MBN verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Politie beëindigt handel in 12 miljard wachtwoorden
  by redactie on januari 17, 2020 at 12:25 pm

  Het cybercrimeteam Oost-Nederland heeft in nauwe samenwerking met het team digitale ondersteuning Oost-Nederland en buitenlandse opsporingsdiensten een 22-jarige man aangehouden op verdenking van het online aanbieden van omstreeks 12 miljard inlognamen en gestolen wachtwoorden. De 22-jarige man uit Arnhem beheerde de website ‘weleakinfo.com’. Daarop werden zo’n 12 miljard inloggegevens te koop aangeboden. De verdachte kon Het bericht Politie beëindigt handel in 12 miljard wachtwoorden verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Samenwerking URAS Security en Brandtechniek Nederland
  by redactie on januari 17, 2020 at 11:21 am

  URAS Security en Brandtechniek Nederland hebben de krachten gebundeld. Beide bedrijven werken nu samen om met flexibiliteit en maatwerk de meest uiteenlopende objecten te beschermen tegen brand en criminaliteit. URAS Security levert beveiligingsoplossingen voor onder andere evenementen, bouwlocaties en hotels. Ook persoonlijke beveiliging is mogelijk. Onzichtbaar aanwezig als het nodig is, aldus chief operating officer Het bericht Samenwerking URAS Security en Brandtechniek Nederland verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Meeste verzekeraars betalen losgeld bij claim ransomware
  by redactie on januari 17, 2020 at 11:02 am

  Velen raden het af om losgeld te betalen na een aanval met ransomware. Daarmee wordt deze vorm van criminaliteit tenslotte in stand gehouden. Verzekeraars hebben daar volgens NU.nl echter weinig boodschap aan. Als het losgeld lager is dan de herstelkosten, wordt dat vergoed aan de cliënt. Steeds meer bedrijven sluiten een verzekering af voor cyberincidenten. Het bericht Meeste verzekeraars betalen losgeld bij claim ransomware verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Politie komt weer met nieuwe ‘coldcase’-kalender
  by redactie on januari 17, 2020 at 9:27 am

  De politie brengt in 2020 opnieuw een coldcasekalender uit. Voor het vierde jaar op rij wordt de kalender met 52 zaken verspreid onder gevangenen, in de hoop dat dit waardevolle tips oplevert. Dit jaar ontvangen ook alle tbs-instellingen in Nederland de kalender. “Elk jaar levert de kalender nieuwe informatie op in oude zaken”, vertelt Aart Het bericht Politie komt weer met nieuwe ‘coldcase’-kalender verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Bedrijven willen meer hulp van overheid tegen cybercrime
  by redactie on januari 17, 2020 at 8:37 am

  Banken en telecombedrijven behoren tot de ‘vitale sector’ en krijgen daarom ondersteuning van het Nationaal Cyber Security Center. Veel andere vitale bedrijven, waaronder ziekenhuizen, krijgen deze ondersteuning niet. Dat kan zo niet langer, vinden zij. De kwestie kwam recent weer aan de orde, na de gebleken kwetsbaarheid van Citrix-servers. Enkele honderden grote bedrijven en instellingen Het bericht Bedrijven willen meer hulp van overheid tegen cybercrime verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Cybercrimeteam politie houdt Marktplaatsoplichters aan
  by redactie on januari 16, 2020 at 10:23 pm

  Het Cybercrimeteam van de politie Oost-Nederland heeft meerdere aanhoudingen verricht in een onderzoek naar oplichting van verkopers via de verkoopsite Marktplaats. De hoofdverdachte, een man van 28 uit Enschede, is aangehouden en zit momenteel vast. De politie startte het onderzoek nadat er rond de 130 aangiftes binnen waren gekomen. De verdachte zocht contact met slachtoffers Het bericht Cybercrimeteam politie houdt Marktplaatsoplichters aan verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Onderzoeksraad voor Veiligheid onderzoekt flatbrand Arnhem
  by redactie on januari 16, 2020 at 10:09 pm

  De Onderzoeksraad voor Veiligheid start een onderzoek naar de brand in de galerijflat aan het Gelderseplein te Arnhem. Hierbij kwamen twee mensen om het leven en raakten twee mensen gewond. Gedurende het onderzoek kijkt de Raad onder meer naar het ontwerp en gebruik van de hal en vluchtwegen, het gebruik van liften bij brand en Het bericht Onderzoeksraad voor Veiligheid onderzoekt flatbrand Arnhem verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Beveiligingsbedrijven bezorgd over groot aantal evenementen
  by redactie on januari 16, 2020 at 11:13 am

  Particuliere beveiligingsbedrijven maken zich zorgen over de sterke toename van het aantal festivals en andere evenementen in Nederland. Daarom wil de Nederlandse Veiligheidsbranche in gesprek met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), de politie en met de organisatoren, verenigd in de Vereniging van Evenementenmakers. Alle Nederlandse gemeentebesturen hebben hierover inmiddels een brief ontvangen van Ard Het bericht Beveiligingsbedrijven bezorgd over groot aantal evenementen verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Steeds meer gerichte cyberaanvallen in Nederland
  by redactie on januari 16, 2020 at 9:28 am

  De recente aanvallen op de Universiteit van Maastricht en het Medisch Centrum Leeuwarden herinneren aan de toenemende kwetsbaarheid van de samenleving voor cybercrime. Cybersecurity is meestal repressief van aard. Veel ellende zou voorkomen kunnen worden als meer aandacht uitgaat naar preventie. Zeker als bepaalde software net op de markt is, is de kans groot dat Het bericht Steeds meer gerichte cyberaanvallen in Nederland verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Speciale camera voor vastleggen van overvallers
  by redactie on januari 16, 2020 at 9:14 am

  De nieuwe H.265 Wisenet XNB-H6461H Pinhole Height Strip-camera van Hanwha Techwin biedt de mogelijkheid om heimelijk een beeld van het gezicht van een persoon vast te leggen en bij gebruik in combinatie met een andere camera de geschatte lengte van de persoon vast te stellen. De Wisenet IP-netwerk Pinhole Height Strip-camera, die analyses voor gezichtsherkenning Het bericht Speciale camera voor vastleggen van overvallers verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • OM-topman wil hogere straf voor doodslag
  by redactie on januari 16, 2020 at 8:38 am

  Het verschil tussen moord en doodslag is 15 jaar cel. Dat is te groot, zegt OM-topman Gerrit van der Burg in een interview met Trouw. Vooral omdat het tijdens strafzittingen vaak niet duidelijk is of er nu sprake is van moord óf doodslag, waardoor de verdachte mogelijk ten onrechte een veel lagere straf krijgt. Bij Het bericht OM-topman wil hogere straf voor doodslag verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Cyberaanvallen grootste gevaar voor automobilisten
  by redactie on januari 15, 2020 at 2:18 pm

  Hackers die auto’s aanvallen worden binnen een paar jaar de grootste bedreiging voor de veiligheid in het verkeer. Dat zeggen twee vooraanstaande beveiligingsbedrijven uit Tel Aviv tegenover het AD. Volgens de bedrijven kunnen cybercriminelen nu al hele vloten auto’s tegelijk uitschakelen. Dat komt omdat steeds meer auto’s op de een of andere manier met internet Het bericht Cyberaanvallen grootste gevaar voor automobilisten verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Cyberaanval op Medisch Centrum Leeuwarden
  by redactie on januari 15, 2020 at 1:51 pm

  Hackers hebben geprobeerd in te breken in de systemen van Medisch Centrum Leeuwarden. Uit voorzorg heeft het ziekenhuis al het dataverkeer met de buitenwereld afgesloten. Daardoor kunnen patiënten, artsen en andere ziekenhuizen niet meer van buitenaf bij patiëntendossiers komen.  Het bedrijfsproces in het ziekenhuis gaat gewoon door. Ook intern kan gewoon over de ICT worden Het bericht Cyberaanval op Medisch Centrum Leeuwarden verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Online productenlijst Politiekeurmerk Veilig Wonen
  by redactie on januari 15, 2020 at 11:51 am

  Tot nu toe moest op een pdf-document worden nagegaan of een bepaald beveiligingsproduct aan de eisen van het PKVW voldeed. Dat kan nu handiger, via een nieuwe website. Hierop is snel terug te vinden wat de beveiligingsrichtlijn over een product zegt, in welke lijst het staat en waar het typenummer van een merk staat. Om Het bericht Online productenlijst Politiekeurmerk Veilig Wonen verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Zorgen over beveiliging tijdens Invictus Games in Den Haag
  by redactie on januari 15, 2020 at 10:50 am

  Van 9 tot en met 16 mei vinden in het Zuiderpark in Den Haag de Invictus Games plaats, een internationaal sporttoernooi voor gehandicapte en getraumatiseerde oud-militairen. Door de recente gebeurtenissen in Irak en Iran vraagt de organisator zich echter af of de beveiliging van de Amerikaanse delegatie toereikend zal zijn. De organisatie van de Invictus Het bericht Zorgen over beveiliging tijdens Invictus Games in Den Haag verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Politie: meer misdrijven in 2019, daders steeds jonger
  by redactie on januari 15, 2020 at 9:55 am

  Aan de jarenlange daling van het aantal misdrijven is een einde gekomen, zo blijkt uit de donderdag gepresenteerde jaarcijfers van de Nationale Politie. Vorig jaar werden ruim 800.000 misdrijven geregistreerd, een stijging met 4 procent in vergelijking met 2018. Wat opvalt is het groeiend aandeel jonge daders. Uit de cijfers van de politie blijkt ook Het bericht Politie: meer misdrijven in 2019, daders steeds jonger verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • NSA ontdekt groot beveiligingslek in Windows 10
  by redactie on januari 14, 2020 at 11:49 pm

  De Amerikaanse geheime dienst NSA zegt een groot gat te hebben ontdekt in de beveiliging van het besturingssysteem Windows 10. Hackers zouden dat kunnen misbruiken om in computers van nietsvermoedende mensen en bedrijven door te dringen. Microsoft heeft dinsdag een update uitgebracht om het gat te dichten. Opmerkelijk is dat het beveiligingslek juist in een Het bericht NSA ontdekt groot beveiligingslek in Windows 10 verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Banken willen makkelijker informatie kunnen uitwisselen
  by redactie on januari 14, 2020 at 11:27 pm

  Om misbruik van het financiële stelsel tegen te gaan moeten banken de mogelijkheid krijgen om gegevens van verdachte klanten met elkaar te delen. Dat schrijft de Nederlandse Vereniging van Banken in haar consultatiereactie op het wetsvoorstel Plan van aanpak witwassen. Als klanten worden geweigerd of als de dienstverlening wordt gestaakt vanwege ontoelaatbare integriteitsrisico’s is het Het bericht Banken willen makkelijker informatie kunnen uitwisselen verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Nieuwe certificerende instelling voor Keurmerk Beveiliging
  by redactie on januari 14, 2020 at 10:14 pm

  De Nederlandse Veiligheidsbranche heeft een certificerende instelling toegevoegd aan de bedrijven die bevoegd zijn te toetsen voor het Keurmerk Beveiliging. De brancheorganisatie sloot daartoe een overeenkomst met Het Erkenningsinstituut (HEI), dat zich met name richt op het midden- en kleinbedrijf. Beveiligingsbedrijven die het keurmerk willen halen of behouden kunnen nu kiezen uit negen certificerende instellingen. Het bericht Nieuwe certificerende instelling voor Keurmerk Beveiliging verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

23 mei13:45
23 mei13:45
mei 2019
mei 2019

Allround security gastheren bij Ingram Bijenkorf

De Mannen van Omega staan goed op hun plek bij Ingram Bijenkorf. Een mooie combinatie van allround security gastheren, Security host op het main distributiecentra van Bijenkorf NL.
24 feb14:42
24 feb14:42
feb 2019
feb 2019
FB_Post_bol

OBJECTBEVEILIGERS ( M/V ) Regio Tilburg

Omega Beveiliging is op zoek naar nieuwe medewerkers die in het bezit zijn van diploma beveiliger 2 en woonachtig zijn in de regio Tilburg. Lever jij ons een nieuwe collega aan dan krijg je van ons een bol.com bon t.w.v. €100,- Dus ga op zoek naar mensen in jouw omgeving die voldoen aan het signalement van beveiliger.
17 jan15:53
17 jan15:53
jan 2019
jan 2019
log-belastingdienst

Voorwaardelijke invrijheidstelling naar maximaal 2 jaar

De druk op de politie neemt toe door de veelvoorkomende criminaliteit op internet, zoals wraakporno, phishing en ransomware. Daarom wil de VVD volgens RTL Nieuws dat het voor de politie makkelijker wordt om vrijwillige cyberspecialisten aan te stellen.
14 jan16:54
14 jan16:54
s

Spraaktechnologie (nog) niet zo populair?

De druk op de politie neemt toe door de veelvoorkomende criminaliteit op internet, zoals wraakporno, phishing en ransomware. Daarom wil de VVD volgens RTL Nieuws dat het voor de politie makkelijker wordt om vrijwillige cyberspecialisten aan te stellen.
12 jan16:49
12 jan16:49
PGP Blackbery Crypto Phone

BlackBerry richt zich op beveiliging IoT-apparaten

De druk op de politie neemt toe door de veelvoorkomende criminaliteit op internet, zoals wraakporno, phishing en ransomware. Daarom wil de VVD volgens RTL Nieuws dat het voor de politie makkelijker wordt om vrijwillige cyberspecialisten aan te stellen.
19 okt08:20
19 okt08:20
okt 2018
okt 2018
cyberveiilgheid-600x372

Nederland internationaal in kopgroep cyberveiligheid

De druk op de politie neemt toe door de veelvoorkomende criminaliteit op internet, zoals wraakporno, phishing en ransomware. Daarom wil de VVD volgens RTL Nieuws dat het voor de politie makkelijker wordt om vrijwillige cyberspecialisten aan te stellen.
19 okt08:18
19 okt08:18
handen-schudden-600x372

Ook werkgevers beveiliging akkoord met nieuwe cao

De druk op de politie neemt toe door de veelvoorkomende criminaliteit op internet, zoals wraakporno, phishing en ransomware. Daarom wil de VVD volgens RTL Nieuws dat het voor de politie makkelijker wordt om vrijwillige cyberspecialisten aan te stellen.
25 mei15:06
25 mei15:06
mei 2018
mei 2018
wisenet-600x372

Domecamera’s voor kleine ruimten, zoals liften

De druk op de politie neemt toe door de veelvoorkomende criminaliteit op internet, zoals wraakporno, phishing en ransomware. Daarom wil de VVD volgens RTL Nieuws dat het voor de politie makkelijker wordt om vrijwillige cyberspecialisten aan te stellen.

Omega Beveiliging & Advies is gespecialiseerd in het leveren van beveiligingsdiensten, bewakingsdiensten en beveiligingsadvies. De huidige dienstverlening voorziet in alle voorkomende beveiligings- en bewakingstaken.

Telefoon: +31 76 579 2530
Fax: +31 76 579 2540
Email: info@omegabeveiliging.nl
Website: www.omegabeveiliging.nl

Social & nieuws
Adres

Korte Huifakkerstraat 16
4815 PS BREDA

© Copyright 2018 Omegabeveiliging.nl
Ontwerp & Onderhoud door WO Lease