Nieuws
Lees hier de laatste ontwikkelingen in de beveiling

BeveiligingNieuws Dagelijks nieuws over beveiliging en veiligheid

 • Gebruiken Eocortex-leveranciers de software ook zelf?
  by redactie on oktober 19, 2019 at 1:41 pm

  Een oud Russisch gezegde luidt: ‘De zoon van de schoenmaker gaat altijd op blote voeten’. Het Russische Eocortex wilde wel eens weten of dit ook in de beveiliging zo is en ging bij installerende klanten na of deze de videomanagementsoftware ook voor de beveiliging van het eigen bedrijf gebruiken. Eocortex spreekt grote bewondering uit voor Het bericht Gebruiken Eocortex-leveranciers de software ook zelf? verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Bendeoorlog maakt slachtoffers in Rotterdam Zuid
  by redactie on oktober 19, 2019 at 1:07 pm

  In Rotterdam-Zuid zijn rivaliserende, uiterst gewelddadige jeugdbendes uit de wijken Charlois en IJsselmonde actief, zo meldt De Telegraaf. Bij verschillende vechtpartijen zijn al meerdere bendeleden met steekwonden in het ziekenhuis beland. De politie probeert het geweld de kop in te drukken. Het gaat om jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 19 jaar Het bericht Bendeoorlog maakt slachtoffers in Rotterdam Zuid verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Veiligheidslek in vingersensor Samsung smartphones
  by redactie on oktober 19, 2019 at 9:40 am

  Samsung adviseert gebruikers van bepaalde typen Galaxy-telefoons om vingerafdrukken opnieuw in te voeren. Door een ontwerpfout kunnen anders soms ook anderen de smartphone ontgrendelen of transacties verrichten waarvoor authenticatie met een vingerafdruk mogelijk is. Het gaat om de modellen Galaxy Note10, 10+ en Galaxy S10, S10+, en S10 5G. Het probleem wordt veroorzaakt door beschermfolie Het bericht Veiligheidslek in vingersensor Samsung smartphones verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Verbeterprogramma voor de forensische zorg
  by redactie on oktober 19, 2019 at 6:03 am

  Diverse ernstige incidenten hebben de afgelopen jaren aangetoond dat er veel mis is met de forensische zorg van uiterst gevaarlijke personen. Ontsnappingen lijken aan de orde van de dag. Reden voor minister Dekker van Rechtsbescherming om verbeteringen door te voeren. Vrijdag presenteerde hij het plan hiervoor aan de Tweede Kamer. Dit voorjaar zijn er naar Het bericht Verbeterprogramma voor de forensische zorg verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Offensief tegen georganiseerde ondermijnende criminaliteit
  by redactie on oktober 18, 2019 at 4:04 pm

  Het kabinet zet een breed offensief in tegen georganiseerde ondermijnende criminaliteit. Er wordt ingezet op versterking van de aanpak van de criminele (drugs)industrie en het weerbaarder maken van de samenleving tegen het gif van crimineel geld, bedreigingen, intimidaties en liquidaties waardoor ondermijning dreigt. Met de recente moord op de advocaat Wiersum is wederom een grens Het bericht Offensief tegen georganiseerde ondermijnende criminaliteit verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Proactief beveiligen wordt integraal onderdeel opleiding
  by redactie on oktober 18, 2019 at 3:02 pm

  Voorkomen is beter dan genezen. Dat motto geldt zeker ook in de beveiliging. Beveiligers hebben echter van oudsher geleerd om pas bij een incident in actie te komen. “Dat moet anders”, zegt Ad van den Boogert, manager van de Stichting Vakbekwaamheid Particuliere Beveiliging. “Daarom gaat het mbo-onderwijs flink op de schop de komende jaren.” De Het bericht Proactief beveiligen wordt integraal onderdeel opleiding verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Europol opent de jacht op vrouwelijke criminelen
  by redactie on oktober 18, 2019 at 6:33 am

  De internationale politieorganisatie Europol komt met een nieuwe ‘most wanted’-lijst van voortvluchtige criminelen. Het belangrijkste verschil met voorgaande lijsten is dat er naar verhouding veel vrouwen op staan onder het motto ‘Crime has no gender’. Met de campagne ‘Crime has no gender’ wil Europol mensen bewuster maken van het feit dat ook vrouwen een rol Het bericht Europol opent de jacht op vrouwelijke criminelen verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Human Factor in Security Award voor HackShield
  by redactie on oktober 18, 2019 at 6:10 am

  HackShield is donderdagavond verkozen tot winnaar van de Human Factor in Security Award 2019! Het project HackShield Future Cyber Heroes was volgens de jury het meest inspirerend voor mensen die bezig zijn met security awarenessprogramma’s binnen hun organisatie. Na bestudering van zestien inzendingen nomineerde de jury er drie. Naast die van HackShield waren dat ‘Awareness Het bericht Human Factor in Security Award voor HackShield verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Vernieuwd Convenant Toezichtmodel Rotterdam
  by redactie on oktober 18, 2019 at 5:29 am

  De deelnemende partners, waaronder Trigion, hebben onlangs het vernieuwde Convenant Toezichtmodel Rotterdam Centrum ondertekend. “We zijn trots dat we in het bijzijn van Burgemeester Aboutaleb de verlenging van deze samenwerking voor de komende 5 jaar mogen bekrachtigen”, zegt een woordvoerder. Rotterdam loopt volgens Trigion voorop met haar Toezichtmodel in het centrumgebied en zou daarmee een Het bericht Vernieuwd Convenant Toezichtmodel Rotterdam verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • RoSecure voegt Ajax Systems toe aan portfolio
  by redactie on oktober 18, 2019 at 5:19 am

  Beveiligingsbedrijf RoSecure uit Rotterdam voegt het assortiment van Ajax Systems toe aan het portfolio van beveiligingsoplossingen. De Oekraïense fabrikant Ajax Systems is leverancier van systemen met draadloze en zeer modern vormgegeven componenten en maakt gebruik van gecertificeerde hardware, volgens Euro-norm EN 50131-1 klasse 2. Ajax Systems levert inbraakapparatuur waarbij de bediening via de app gaat. Het bericht RoSecure voegt Ajax Systems toe aan portfolio verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Informatiegebrek bemoeilijkt aanpak cyberveiligheid
  by redactie on oktober 17, 2019 at 2:02 pm

  Het is vaak onduidelijk wat de financiële én maatschappelijke gevolgen van digitale aanvallen en spionage zijn. Daardoor kan het investeringsniveau te hoog of te laag zijn, zo staat in de Risicorapportage cyberveiligheid economie 2019, die het Centraal Planbureau (CPB) donderdag publiceerde. De onduidelijkheid wordt veroorzaakt doordat organisaties niet iedere aanval opmerken, niet iedere aanval publiek Het bericht Informatiegebrek bemoeilijkt aanpak cyberveiligheid verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Ruim 40 veelplegers krijgen winkelverbod in centrum Breda
  by redactie on oktober 17, 2019 at 9:21 am

  Ruim veertig veelplegers mogen tijdelijk een groot deel van de winkels in de Bredase binnenstad niet meer in. Zij kregen het afgelopen jaar een collectief toegangsverbod, terwijl nog eens 59 anderen een waarschuwing kregen. Dit in het kader van de pilot ‘Collectieve Winkelontzegging’ die ondersteund wordt door Trigion. In 2018 startte het Ondernemersfonds Breda in Het bericht Ruim 40 veelplegers krijgen winkelverbod in centrum Breda verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • AXIS Companion-software flink uitgebreid
  by redactie on oktober 17, 2019 at 8:41 am

  De nieuwe versie van de AXIS Companion-software biedt nu ook realtime notificaties en systeembeheer op afstand. AXIS Companion 4 is een gebruiksvriendelijke videobewakingsoplossing die is geoptimaliseerd voor kleine systemen tot 16 camera’s en ideaal voor kleine bedrijven. Jeroen Dijkmans van Gunst, accountmanager Nederland bij Axis, is enthousiast: “De nieuwe software maakt het mogelijk om realtime Het bericht AXIS Companion-software flink uitgebreid verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Meer woningbranden ontstaan door accu’s en batterijen
  by redactie on oktober 17, 2019 at 7:00 am

  Het aantal brandclaims op de inboedel- en opstalverzekering is vorig jaar met 11 procent gedaald. Dat blijkt uit de nieuwe Risicomonitor Woningbranden die is opgesteld door het Verbond van Verzekeraars, Brandweer Nederland en Stichting Salvage. In 2018 werd er 80.582 keer een beroep gedaan op de verzekering na brandschade. In 2017 was dat aantal nog Het bericht Meer woningbranden ontstaan door accu’s en batterijen verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Politie tevreden over preventief effect taser
  by redactie on oktober 16, 2019 at 4:03 pm

  Het stroomstootwapen is in de eerste helft van dit jaar 76 keer ingezet. Politiemensen geven aan dat zij dankzij dit wapen kunnen afzien van zwaardere geweldsmiddelen. Dreigen met het wapen is meestal voldoende. Politiemensen zeggen steeds beter in staat te zijn om ook dit geweldsmiddel zo effectief mogelijk in te zetten. De Politieacademie monitort de Het bericht Politie tevreden over preventief effect taser verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Lichte misdaad kan gemeld worden aan virtuele agent
  by redactie on oktober 16, 2019 at 9:00 am

  Burgers en ondernemers uit inwoners van Rotterdam IJsselmonde en Zwolle kunnen tot en met november 2019 lichte misdaad en overlast melden aan de virtuele politieagent Wout. Het betreft hier een zogeheten chatbot, een geautomatiseerde gesprekspartner. Een eerdere proef met Wout verliep volgens de politie positief. De politie verwacht dat Wout de drempel helpt te verlagen Het bericht Lichte misdaad kan gemeld worden aan virtuele agent verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Politie maakte onterecht gebruik van milieucamera’s
  by redactie on oktober 16, 2019 at 8:40 am

  De Amsterdamse politie kreeg jarenlang onterecht toegang tot beelden van camera’s die de gemeente Amsterdam gebruikt voor handhaving van de milieuzone. Dat blijkt volgens Trouw uit adviezen van de gemeentelijke privacycommissie en extern adviesbureau PBLQ aan het stadsbestuur. Om de luchtkwaliteit in de hoofdstad te verbeteren is een verbod uitgevaardigd voor voertuigen met vervuilende motoren, Het bericht Politie maakte onterecht gebruik van milieucamera’s verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • IFSEC start in 2021 Europese vakbeurs in RAI Amsterdam
  by redactie on oktober 15, 2019 at 10:00 pm

  IFSEC, de jaarlijkse beveiligingsvakbeurs in Londen, start op 20 september 2021 een driedaagse Europese editie in RAI Amsterdam. De bedoeling is dat deze beurs elke twee jaar gaat plaatsvinden, gelijktijdig met de beurs Intelligent Buildings Europe. Amsterdam wordt niet het eerste buitenlandse avontuur van de Britse beurzenorganisatie. IFSEC vindt ook al plaats in Bangladesh, Filipijnen, Het bericht IFSEC start in 2021 Europese vakbeurs in RAI Amsterdam verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Inlichtingendiensten delen weer te makkelijk informatie
  by redactie on oktober 15, 2019 at 7:01 pm

  De inlichtingendiensten AIVD en MIVD hebben opnieuw inlichtingen met het buitenland gedeeld zonder zich aan de regels te houden. Dat concludeert toezichthouder Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD). Op 15 oktober 2019 publiceerde de CTIVD toezichtsrapport nr.65 over het verstrekken van ongeëvalueerde gegevens aan buitenlandse diensten door de AIVD en de MIVD. Het bericht Inlichtingendiensten delen weer te makkelijk informatie verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Ondernemers werken mee tegen ondermijnende criminaliteit
  by redactie on oktober 15, 2019 at 6:42 pm

  Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en minister Dekker voor Rechtsbescherming hebben met ondernemers gesproken over de gezamenlijke strijd tegen ondermijnende criminaliteit. VNO-NCW en MKB-Nederland hebben duidelijk gemaakt samen te willen werken aan een weerbare samenleving en een veilig ondernemingsklimaat. De afspraak werd maandag gemaakt tijdens het voor de eerste keer door het ministerie van Het bericht Ondernemers werken mee tegen ondermijnende criminaliteit verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

23 mei13:45
23 mei13:45
mei 2019
mei 2019

Allround security gastheren bij Ingram Bijenkorf

De Mannen van Omega staan goed op hun plek bij Ingram Bijenkorf. Een mooie combinatie van allround security gastheren, Security host op het main distributiecentra van Bijenkorf NL.
24 feb14:42
24 feb14:42
feb 2019
feb 2019
FB_Post_bol

OBJECTBEVEILIGERS ( M/V ) Regio Tilburg

Omega Beveiliging is op zoek naar nieuwe medewerkers die in het bezit zijn van diploma beveiliger 2 en woonachtig zijn in de regio Tilburg. Lever jij ons een nieuwe collega aan dan krijg je van ons een bol.com bon t.w.v. €100,- Dus ga op zoek naar mensen in jouw omgeving die voldoen aan het signalement van beveiliger.
17 jan15:53
17 jan15:53
jan 2019
jan 2019
log-belastingdienst

Voorwaardelijke invrijheidstelling naar maximaal 2 jaar

De druk op de politie neemt toe door de veelvoorkomende criminaliteit op internet, zoals wraakporno, phishing en ransomware. Daarom wil de VVD volgens RTL Nieuws dat het voor de politie makkelijker wordt om vrijwillige cyberspecialisten aan te stellen.
14 jan16:54
14 jan16:54
s

Spraaktechnologie (nog) niet zo populair?

De druk op de politie neemt toe door de veelvoorkomende criminaliteit op internet, zoals wraakporno, phishing en ransomware. Daarom wil de VVD volgens RTL Nieuws dat het voor de politie makkelijker wordt om vrijwillige cyberspecialisten aan te stellen.
12 jan16:49
12 jan16:49
PGP Blackbery Crypto Phone

BlackBerry richt zich op beveiliging IoT-apparaten

De druk op de politie neemt toe door de veelvoorkomende criminaliteit op internet, zoals wraakporno, phishing en ransomware. Daarom wil de VVD volgens RTL Nieuws dat het voor de politie makkelijker wordt om vrijwillige cyberspecialisten aan te stellen.
19 okt08:20
19 okt08:20
okt 2018
okt 2018
cyberveiilgheid-600x372

Nederland internationaal in kopgroep cyberveiligheid

De druk op de politie neemt toe door de veelvoorkomende criminaliteit op internet, zoals wraakporno, phishing en ransomware. Daarom wil de VVD volgens RTL Nieuws dat het voor de politie makkelijker wordt om vrijwillige cyberspecialisten aan te stellen.
19 okt08:18
19 okt08:18
handen-schudden-600x372

Ook werkgevers beveiliging akkoord met nieuwe cao

De druk op de politie neemt toe door de veelvoorkomende criminaliteit op internet, zoals wraakporno, phishing en ransomware. Daarom wil de VVD volgens RTL Nieuws dat het voor de politie makkelijker wordt om vrijwillige cyberspecialisten aan te stellen.
25 mei15:06
25 mei15:06
mei 2018
mei 2018
wisenet-600x372

Domecamera’s voor kleine ruimten, zoals liften

De druk op de politie neemt toe door de veelvoorkomende criminaliteit op internet, zoals wraakporno, phishing en ransomware. Daarom wil de VVD volgens RTL Nieuws dat het voor de politie makkelijker wordt om vrijwillige cyberspecialisten aan te stellen.

Omega Beveiliging & Advies is gespecialiseerd in het leveren van beveiligingsdiensten, bewakingsdiensten en beveiligingsadvies. De huidige dienstverlening voorziet in alle voorkomende beveiligings- en bewakingstaken.

Telefoon: +31 76 579 2530
Fax: +31 76 579 2540
Email: info@omegabeveiliging.nl
Website: www.omegabeveiliging.nl

Social & nieuws
Adres

Korte Huifakkerstraat 16
4815 PS BREDA

© Copyright 2018 Omegabeveiliging.nl
Ontwerp & Onderhoud door WO Lease