Nieuws
Lees hier de laatste ontwikkelingen in de beveiling

BeveiligingNieuws Dagelijks nieuws over beveiliging en veiligheid

 • 200 ethische hackers vallen 27 september de hofstad aan
  by redactie on mei 18, 2021 at 3:32 pm

  Den Haag laat zich ieder jaar hacken tijdens Hâck The Hague. Op maandag 27 september 2021 mogen 200 ethische hackers uit binnen- en buitenland wederom proberen om kwetsbaarheden in de digitale infrastructuur van de gemeente en haar leveranciers op te sporen. Met de samen met Cybersprint georganiseerde wedstrijd wil de gemeente haar weerbaarheid vergroten en Het bericht 200 ethische hackers vallen 27 september de hofstad aan verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Gezamenlijke aanpak tegen onnodige overvalmeldingen
  by redactie on mei 18, 2021 at 3:06 pm

  Jaarlijks vinden 1000 tot 1200 overvallen plaats, waarbij de politie gealarmeerd wordt via een overvalknop. Zo’n melding heeft altijd topprioriteit en wordt daarom opgevolgd met minimaal twee auto’s en vier agenten. Het is dan frustrerend als er niets aan de hand blijkt en dat is bij gebruik van overvalknoppen bij 99% van de meldingen het Het bericht Gezamenlijke aanpak tegen onnodige overvalmeldingen verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Veiligheid samenleving lijdt onder werkdruk politie en zorg
  by redactie on mei 18, 2021 at 2:36 pm

  Bij een aantal uitvoeringsorganisaties in het werkveld van justitie en veiligheid is de druk zo hoog dat het veilig maken en houden van de samenleving in de knel kan komen. De Inspectie Justitie en Veiligheid signaleert deze tendens in haar Jaarbericht 2020 waarin zij terugblikt op rode draden uit haar onderzoeken van vorig jaar. Het Het bericht Veiligheid samenleving lijdt onder werkdruk politie en zorg verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Tien belangrijke lessen van de coronacrisis
  by redactie on mei 18, 2021 at 2:10 pm

  De coronacrisis is een complexe en langdurige crisis en heeft een onmiskenbaar grote impact op de samenleving. In een eerste analyse van de crisisaanpak toont expert crisisbestrijding Gert-Jan Ludden tien belangrijke lessen. Deze hadden uit eerdere pandemieën geleerd kunnen worden, waardoor corona aanzienlijk minder impact gehad zou hebben. Nederland is onvoldoende voorbereid op een pandemie. Het bericht Tien belangrijke lessen van de coronacrisis verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Onderzoek naar effect van straffen voor 12- en 13-jarigen
  by redactie on mei 18, 2021 at 12:12 pm

  In 2017 en 2018 werd er in strafzaken van 12- en 13-jarige misdrijfverdachten voornamelijk doorverwezen naar Halt (41 procent), geseponeerd (17 procent) of een reprimande gegeven (12 procent). Ruim twee derde van de zaken werd buiten het strafrecht afgedaan. Over de aanpak en de effectiviteit van dergelijke jongerenstraffen is nog veel onbekend. Bureau Beke bracht Het bericht Onderzoek naar effect van straffen voor 12- en 13-jarigen verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Beveiligingsbranche kreeg zware klappen in 2020
  by redactie on mei 18, 2021 at 10:40 am

  De beveiligingsbranche heeft het in 2020 bijzonder zwaar gehad. De omzet van de gehele branche daalde met 12 procent (van 1,5 miljard in 2019 naar 1,3 miljard euro in 2020) en het aantal beveiligers daalde met 9 procent (van 28.075 naar 25.855). Dit blijkt uit de Branchescan 2020 van de Nederlandse Veiligheidsbranche. De klap was Het bericht Beveiligingsbranche kreeg zware klappen in 2020 verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Beveiligingsbedrijven 27 keer maandwinst schuldig aan fiscus
  by redactie on mei 18, 2021 at 10:23 am

  ABN AMRO becijfert dat beveiligingsbedrijven gemiddeld 27 keer hun bruto maandwinst in de schuld staan bij de Belastingdienst. Brancheorganisatie VBe NL zegt dit geen verrassing te vinden. De lockdown kostte veel omzet, die niet of maar gedeeltelijk gecompenseerd werd. De branche onderzoekt momenteel met haar eigen benchmark de ontwikkelingen van het eerste zware coronajaar. Evenementen Het bericht Beveiligingsbedrijven 27 keer maandwinst schuldig aan fiscus verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Minder inbraken, maar meer diefstal rond woningen
  by redactie on mei 18, 2021 at 9:57 am

  Nu inbrekers minder makkelijk in woningen kunnen toeslaan, lijken zij hun heil te zoeken in auto’s op de oprit, schuurtjes en kelderboxen. Het Verbond van Verzekeraars meldt dagelijks 200 tot 300 claims van inbraken in auto’s. Ook schuren en kelderboxen zijn in toenemende mate het doelwit van inbrekers. Coen Staal, voorzitter van de stichting Nationale Het bericht Minder inbraken, maar meer diefstal rond woningen verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Veel organisaties missen basis voor informatiebeveiliging
  by redactie on mei 18, 2021 at 8:39 am

  Basisbeveiliging voor beheersen cyberrisico’s ontbreekt bij veel organisaties. Dat blijkt uit het Risicorapport Cyberveiligheid 2021: Risico’s en kansen in balans brengen met betere beslissingen van Aon, Voor dit onderzoek analyseerde Aon data van 996 organisaties wereldwijd uit verschillende sectoren. Organisaties hebben nog steeds hun basisbeveiliging niet op orde als het gaat om het beheersen van Het bericht Veel organisaties missen basis voor informatiebeveiliging verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Gemeenten spelen illegaal voor inlichtingendienst
  by redactie on mei 18, 2021 at 6:54 am

  Gemeenten houden sociale media van burgers in de gaten om zicht te krijgen op mogelijke ordeverstoringen. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Black box van gemeentelijke online monitoring’, uitgevoerd door NHL Stenden Hogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen in opdracht van onderzoeksprogramma Politie en Wetenschap. Hoewel het wettelijk niet is toegestaan houden de gemeenten met behulp van Het bericht Gemeenten spelen illegaal voor inlichtingendienst verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Inzicht in leeftijd, geslacht en drukte van winkelend publiek
  by redactie on mei 17, 2021 at 2:20 pm

  SmartSD brengt versie 2.10 van Wisenet Retail Insight van Hanwha Techwin uit. De belangrijkste functionaliteit die werd toegevoegd is het bekijken en vergelijken van de leeftijd en het geslacht van de bezoekers alsook de heatmap die per dag, per week of per maand vergeleken kan worden. Retail Insight is een webgebaseerde ‘Business Intelligence’-applicatie die aan Het bericht Inzicht in leeftijd, geslacht en drukte van winkelend publiek verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Rechtszaak tegen 14 verdachten van omvangrijke wapenhandel
  by redactie on mei 17, 2021 at 12:26 pm

  Maandag is bij de rechtbank Leeuwarden de rechtszaak gestart tegen veertien verdachten in het omvangrijke Ultegra-onderzoek naar grootschalige en internationale wapenhandel. Voor deze zaak zijn zestien zittingsdagen uitgetrokken. Het criminele samenwerkingsverband dat de veertien verdachten vormden richtte zich op (internationale) handel in vuurwapens, munitie en explosieven, incassofraude, oplichting en verduistering, mensenhandel en geweldsdelicten. De organisatie Het bericht Rechtszaak tegen 14 verdachten van omvangrijke wapenhandel verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Politie Den Haag start nieuwe wapeninleveractie
  by redactie on mei 17, 2021 at 10:44 am

  Bij politiebureaus in de regio Den Haag zijn gele afvalcontainers geplaatst, waarin mensen hun slag- en steekwapens kunnen gooien zonder dat ze vervolgd worden wegens verboden wapenbezit. De actie loopt tot en met zaterdag en is vooral bedoeld om het aantal dodelijke steekpartijen terug te dringen. Volgens projectleider Jasper van der Duin zijn er dagelijks Het bericht Politie Den Haag start nieuwe wapeninleveractie verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Inspectie SZW kreeg 7.700 meldingen inzake corona
  by redactie on mei 16, 2021 at 1:12 pm

  Samen werken met een collega die flink verkouden is, maar zich niet durft ziek te melden. Collega’s die te dicht bij elkaar in de kantine zitten, zonder dat de leiding van het bedrijf ingrijpt. Het zijn enkele voorbeelden van meldingen over corona die de Inspectie SZW in 2020 binnen kreeg, zo’n 7.700 in totaal. De Het bericht Inspectie SZW kreeg 7.700 meldingen inzake corona verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Schaarste elektronische chips treft ook beveiligingsbranche
  by redactie on mei 16, 2021 at 9:47 am

  Door de enorm toegenomen vraag naar elektronica en het productieverlies als gevolg van corona, is wereldwijd een grote schaarste aan chips ontstaan. De beveiligingsbranche heeft nog niet zoals sommige andere sectoren met productiestops te maken, maar de prijzen stijgen wel aanzienlijk. Verreweg de meeste elektronische componenten komen uit landen waar het coronavirus hard heeft toegeslagen. Het bericht Schaarste elektronische chips treft ook beveiligingsbranche verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Ruiten woning persfotograaf met stenen ingegooid
  by redactie on mei 16, 2021 at 8:38 am

  De woning van een persfotograaf in Vlaardingen werd vrijdagavond 14 mei bekogeld met stenen. Rond 21 uur vlogen er meerdere stenen door de ruiten. Er raakte niemand gewond, maar de schrik zit er goed in. De fotograaf werd al langer bedreigd, nadat hij foto’s van hooligans had gemaakt. Getuigen hebben twee personen in donkere kleding Het bericht Ruiten woning persfotograaf met stenen ingegooid verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • 100 auto’s gecontroleerd na beschieten woningen
  by redactie on mei 16, 2021 at 8:20 am

  Afgelopen nacht heeft de politie een uitgebreide controle gehouden in Hedel bij de A2. De burgemeester heeft het gebied aangewezen als veiligheidsrisicogebied, nadat er in de gemeente drie woningen werden beschoten in korte tijd. Vanwege de beschietingen heeft het OM het bevel afgegeven om preventief te fouilleren en voertuigen te doorzoeken. Er zijn in de Het bericht 100 auto’s gecontroleerd na beschieten woningen verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Vakantieparken steeds vaker toevluchtsoord voor criminelen
  by redactie on mei 15, 2021 at 9:45 am

  Op 12 procent van de vakantieparken in Gelderland vinden criminele praktijken plaats. Dat stelt tv-programma EenVandaag in een reportage met een boa die toezicht houdt op de locaties. Steeds vaker stuit de boa op huisjes waarin gestolen goederen worden opgeslagen of waar prostituees werkzaam zijn. De boa verwacht dat het probleem zal toenemen als vakantiehuisjes Het bericht Vakantieparken steeds vaker toevluchtsoord voor criminelen verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Toenemende fraude met cryptovaluta
  by redactie on mei 15, 2021 at 8:48 am

  Mede door het succes van de Bitcoin wagen steeds meer mensen zich aan het beleggen in cryptovaluta. Criminelen springen handig in op deze trend en presenteren zich met professionele website als tussenpersoon. Sommige beleggers zijn hierdoor al voor tienduizenden euro’s de boot ingegaan. Een aanbieder van diensten op het gebied van cryptovaluta is wettelijk verplicht Het bericht Toenemende fraude met cryptovaluta verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Bijna 7 miljoen euro extra tegen criminaliteit in (lucht)havens
  by redactie on mei 14, 2021 at 3:58 pm

  De aanpak van georganiseerde ondermijnende criminaliteit in de Rotterdamse haven en luchthaven Schiphol wordt dit jaar met bijna 7 miljoen euro extra versterkt. Dat schrijft Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid aan de Tweede Kamer. Het geld is vrijgemaakt om de logistieke knooppunten weerbaarder te laten worden tegen criminelen die met malafide praktijken misbruik maken Het bericht Bijna 7 miljoen euro extra tegen criminaliteit in (lucht)havens verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

23 mei13:45
23 mei13:45
mei 2019
mei 2019

Allround security gastheren bij Ingram Bijenkorf

De Mannen van Omega staan goed op hun plek bij Ingram Bijenkorf. Een mooie combinatie van allround security gastheren, Security host op het main distributiecentra van Bijenkorf NL.
24 feb14:42
24 feb14:42
feb 2019
feb 2019
FB_Post_bol

OBJECTBEVEILIGERS ( M/V ) Regio Tilburg

Omega Beveiliging is op zoek naar nieuwe medewerkers die in het bezit zijn van diploma beveiliger 2 en woonachtig zijn in de regio Tilburg. Lever jij ons een nieuwe collega aan dan krijg je van ons een bol.com bon t.w.v. €100,- Dus ga op zoek naar mensen in jouw omgeving die voldoen aan het signalement van beveiliger.
17 jan15:53
17 jan15:53
jan 2019
jan 2019
log-belastingdienst

Voorwaardelijke invrijheidstelling naar maximaal 2 jaar

De druk op de politie neemt toe door de veelvoorkomende criminaliteit op internet, zoals wraakporno, phishing en ransomware. Daarom wil de VVD volgens RTL Nieuws dat het voor de politie makkelijker wordt om vrijwillige cyberspecialisten aan te stellen.
14 jan16:54
14 jan16:54
s

Spraaktechnologie (nog) niet zo populair?

De druk op de politie neemt toe door de veelvoorkomende criminaliteit op internet, zoals wraakporno, phishing en ransomware. Daarom wil de VVD volgens RTL Nieuws dat het voor de politie makkelijker wordt om vrijwillige cyberspecialisten aan te stellen.
12 jan16:49
12 jan16:49
PGP Blackbery Crypto Phone

BlackBerry richt zich op beveiliging IoT-apparaten

De druk op de politie neemt toe door de veelvoorkomende criminaliteit op internet, zoals wraakporno, phishing en ransomware. Daarom wil de VVD volgens RTL Nieuws dat het voor de politie makkelijker wordt om vrijwillige cyberspecialisten aan te stellen.
19 okt08:20
19 okt08:20
okt 2018
okt 2018
cyberveiilgheid-600x372

Nederland internationaal in kopgroep cyberveiligheid

De druk op de politie neemt toe door de veelvoorkomende criminaliteit op internet, zoals wraakporno, phishing en ransomware. Daarom wil de VVD volgens RTL Nieuws dat het voor de politie makkelijker wordt om vrijwillige cyberspecialisten aan te stellen.
19 okt08:18
19 okt08:18
handen-schudden-600x372

Ook werkgevers beveiliging akkoord met nieuwe cao

De druk op de politie neemt toe door de veelvoorkomende criminaliteit op internet, zoals wraakporno, phishing en ransomware. Daarom wil de VVD volgens RTL Nieuws dat het voor de politie makkelijker wordt om vrijwillige cyberspecialisten aan te stellen.
25 mei15:06
25 mei15:06
mei 2018
mei 2018
wisenet-600x372

Domecamera’s voor kleine ruimten, zoals liften

De druk op de politie neemt toe door de veelvoorkomende criminaliteit op internet, zoals wraakporno, phishing en ransomware. Daarom wil de VVD volgens RTL Nieuws dat het voor de politie makkelijker wordt om vrijwillige cyberspecialisten aan te stellen.

Omega Beveiliging & Advies is gespecialiseerd in het leveren van beveiligingsdiensten, bewakingsdiensten en beveiligingsadvies. De huidige dienstverlening voorziet in alle voorkomende beveiligings- en bewakingstaken.

Telefoon: +31 76 579 2530
Fax: +31 76 579 2540
Email: info@omegabeveiliging.nl
Website: www.omegabeveiliging.nl

Social & nieuws
Adres

Korte Huifakkerstraat 16
4815 PS BREDA

© Copyright 2018 Omegabeveiliging.nl
Ontwerp & Onderhoud door WO Lease